Workshop: Veiligheid voor evenementenorganisatoren

Datum: 13 december 2023
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Locatie: ZINiN, Willem Alexanderstraat 7, 7442 MA Nijverdal

Organiseert jouw erfgoedinstelling wel eens publieksevenementen? Dan is deze workshop iets voor jou! Alle evenementenorganisatoren hebben te maken met wet- en regelgeving, zo ook immaterieel erfgoedorganisaties die evenementen organiseren. Het is belangrijk om goed in beeld te hebben welke risico’s er op je evenement zijn en waar je als organisatie verantwoordelijk voor bent.

Omdat de veiligheidseisen de laatste jaren zijn aangescherpt organiseert Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland in samenwerking met het Event Safety Institute in 2023 en 2024 een aantal workshops rondom dit thema. De eerste sessie is op woensdag 13 december van 19:30 tot 21:30 uur in ZINiN te Nijverdal.

Tijdens deze startbijeenkomst wordt besproken wat er anno 2023 allemaal van organisaties wordt verwacht op het gebied van veiligheid en hoe je ervoor kan zorgen dat alle zaken op orde zijn. Ook zal er worden ingegaan op de risico’s die organisatoren kunnen lopen als zaken onverhoopt toch misgaan. Tot slot inventariseren we welke onderwerpen in vervolgsessies aan de orde kunnen komen. Denk daarbij aan zaken als het schrijven van een goed veiligheidsplan, het doen van een gedegen risicoanalyse, de impact van risicovol weer en de maatregelen die je als organisatie kunt nemen en het managen van drukte.

Deelname aan de workshop is gratis. Aanmelden is verplicht en kan tot 12 december.

Neem voor meer informatie contact op met Inke Camphens via inke@linked-cultuurmanagement.nl of tel. 06 10279194

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers