Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Training: Avonturieren met de Onderbouw

december 7 @ 13:30 - 16:00

Erfgoedpartner VASCO biedt op 7 december een training aan voor vrijwilligers binnen de culturele sector die aan de slag willen met educatie voor leerlingen uit de onderbouw binnen hun erfgoedinstelling.

De training

Kleuters, daar kun je niks mee in een museum! Wat horen we deze uitspraak vaak! Maar met is het leuk om met kleuters te werken!

Bij een bezoek aan een erfgoedinstelling draait het vaak om taal maar wat kun je doen met jonge kinderen die wat minder talig zijn? Hoe kun je ervoor zorgen dat je aansluit bij deze jonge bezoekers en ze een fijne eerste erfgoed-ervaring op jouw locatie hebben? In de training ‘avonturieren met de onderbouw’ krijg je theoretische kennis en praktische tips hoe je met deze doelgroep kunt omgaan.

Kinderen uit de onderbouw hebben al verrassend veel kennis en vaardigheden! Ze herkennen cijfers en kunnen tellen, begrijpen begrippen als meer-minder en groter-kleiner en ze herkennen vormen en kleuren. Daarnaast zijn ze leergierig, hebben ze een rijke fantasie en leren door verhalen en rollenspellen. Ook erfgoed, natuur en kunst kunnen op een speelse, interactieve manier aan hen worden overgebracht.

Tijdens de training leer je hoe je deze kennis en vaardigheden kunt vertalen naar een educatieve ervaring in het museum. We gaan dieper in op begrippen rond erfgoed, objecten en landschapselementen en het belang van voorzichtigheid en verzamelen. Je leert ook hoe je de zintuigen van de kleuters kunt stimuleren zodat ze op een interactieve manier kunnen ontdekken, onderzoeken en beleven.

Aanmelden

De training Avonturieren met de onderbouw vindt paats op 7 december in het Nationaal Tinnen Figuren Museum in Ommen. Deelname aan de training is € 40,- per persoon exclusief btw. Deze training is volgeboekt. Deze training op jouw locatie laten plaatsvinden? Neem dan contact met ons op.

 

Gegevens

Datum:
december 7
Tijd:
13:30 - 16:00

Organisator

Organisator
Telefoon
06-51075441
E-mail
vasco@erfgoedplatformoverijssel.nl

Locatie

Nationaal Tinnen Figuren Museum
Markt 1
Ommen, Overijssel 7731DB Nederland
+ Google Maps