Alles over collectieregistratiesystemen en linked open data – volgeboekt

Datum: 21 maart 2022
Tijd: 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Heineken Experience, Amsterdam

Ben je bezig met collectiebeheer? Wil je meer weten over collectieregistratiesystemen en wat er op dit vlak gebeurt? Tijdens een bijeenkomst van het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) word je op de hoogte gebracht van alle ontwikkelingen op het gebied van collectieregistratiesystemen en linked open data. Leveranciers en gebruikers laten zien hoe deze systemen werken.

Collectieregistratiesystemen voor erfgoed

De afgelopen jaren hebben softwareleveranciers en hun klanten hard gewerkt om de collectieregistratiesystemen beter geschikt te maken om erfgoed te verbinden. Zo bieden de verschillende systemen nu meer mogelijkheden om bijvoorbeeld duurzame identifiers toe te kennen, informatiebronnen als linked open data te publiceren en om gestandaardiseerde terminologiebronnen te gebruiken. Dit gebeurt altijd in de ‘bronsystemen’. Dat zijn meestal collectieregistratiesystemen waarin erfgoedcollecties digitaal beschreven worden. Zo maken we erfgoed bruikbaar bij de bron en beschikbaar voor iedereen.

Voor wie

De bijeenkomst is interessant voor iedereen die te maken heeft met collectiebeheer en collectieregistratiesystemen, zoals (bedrijfs)archieven, bibliotheken, musea, wetenschappelijke instellingen. Deze bijeenkomst is inmiddels volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.


Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers