VASCO

Ben jij vrijwilliger of werk je met vrijwilligers? Maak dan kennis met Vrijwilligers Academie Scholing Cultureel Overijssel (VASCO) – dé plek waar vrijwilligers en erfgoedinstellingen samenkomen voor inspirerende en betaalbare trainingen. 

Onze missie is om alle erfgoedinstellingen in Overijssel te ondersteunen bij het opleiden van hun vrijwilligers, zonder dat de kosten een obstakel vormen. 

Aankomende evenementen

Over Vasco

In 2023 wordt VASCO geïntroduceerd, een initiatief van Stichting Cultuur in Twente. VASCO wordt geleid door Stichting Oldenzaalse Musea, Natura Docet en Oyfo. Daniëlla van der Stelt en Jessica Veen zijn de projectleiders die VASCO de komende jaren in heel Overijssel zullen implementeren.

VASCO is specifiek bedoeld voor erfgoedinstellingen in Overijssel die werken met vrijwilligers. Het is gebleken dat veel van deze instellingen de hoge kosten voor het trainen van hun vrijwilligers niet kunnen dragen. Hierdoor kunnen niet alle instellingen de gewenste kwaliteit van publieksbegeleiding en educatie handhaven.

Waarom kiezen voor VASCO: 

  1. Praktijkgerichte trainingen: VASCO biedt een breed scala aan trainingen – gegeven door ervaren trainers – op het gebied van educatie, inclusie en gastvrijheid. 
  2. Flexibele locaties: Trainingen op verschillende locaties in Overijssel. Deze worden kosteloos beschikbaar gesteld. 
  3. Inspirerende ontmoetingen: Tijdens de trainingen deel je kennis en ervaringen met gelijkgestemde vrijwilligers en professionals uit de erfgoedsector. 
  4. Maatwerkopties: VASCO biedt maatwerktrainingen die aansluiten bij jouw wensen en doelstellingen. 
  5. Betaalbaarheid: Voor slechts € 40,- (excl. btw) per training van circa 2-2,5 uur per vrijwilliger krijg jij de mogelijkheid om je vaardigheden te verbeteren. 

Meer info

VASCO biedt trainingen aan op het gebied van educatie, inclusie en gastvrijheid. Op verzoek kunnen ook op maat gemaakte trainingen worden geleverd voor culturele instellingen. Een offerte wordt opgesteld voor dergelijk maatwerk.

Het trainen op verschillende locaties heeft als voordeel dat vrijwilligers in aanraking komen met verschillend erfgoed in hun eigen omgeving. Dit wordt niet alleen als leerzaam ervaren, maar ook als zeer inspirerend. Een training start zodra er minimaal 10 deelnemers zijn, en de maximale groepsgrootte is 15 personen.

Meer informatie nodig? Als we je interesse hebben gewekt, neem dan snel contact op met een van de projectleiders: Daniëlla van der Stelt (06-51075441) of Jessica Veen (06-28069651).