Dag van het Kasteel met speciale archeotrails in Overijssel, Gelderland, Groningen en Utrecht

Datum: 29 mei 2023
uur
Locatie: Door het hele land, Archeotrails in Groningen, Gelderland, Utrecht en Overijssel

Heb jij zin om de geschiedenis in te duiken tijdens komend Pinksterweekend? Op 29 mei organiseert Dag van het Kasteel vier Archeotrails in Overijssel, Gelderland, Groningen en Utrecht. Tijdens deze wandelingen nemen bevlogen experts je mee langs verschillende verdwenen kasteelplaatsen in Nederland. Daarnaast kun je door het hele land op eigen houtje gratis kasteelwandelingen ondernemen met behulp van de izi.travel app!

Naast bestaande kastelen en buitenplaatsen kent Nederland ook kasteelruïnes en archeologische kasteellocaties. Vaak lijken deze plekken onzichtbaar. Je ziet niet meer dan wat gebouwde resten, een heuvel met bomenring of een leeg grachtenstelsel. Maar als je goed kijkt, komen kastelen en bouwwerken uit lang vervlogen tijden tot leven!

Van steenhuizen in Groningen tot de Grebbeberg

Dit jaar kun je op Tweede Pinksterdag kiezen uit vier trails: in Groningen, Gelderland, Utrecht en Overijssel. Wandel of fiets mee met experts en maak op unieke wijze kennis met één van de volgende archeologische kasteellocaties:

Groningen: Verdwenen steenhuizen in en rond de dubbelwierde Baflo-Rasquert

Gelderland: Verdwenen kastelen langs de Waal

Utrecht: Historische bouwwerken rond de Grebbeberg

Overijssel: Landgoederen van Rande en Nieuw Rande

Archeotrail ook in Overijssel!

De Archeotrail Overijssel leidt je langs de prachtige landgoederen van Rande en Nieuw Rande bij Deventer. De sporen van de tijd, van de prehistorie tot aan de Koude Oorlog, zijn boven en onder de grond nog zichtbaar. Archeologen Davy Kastelein en Marijke Nieuwenhuis nemen je mee langs deze sporen. De wandelingen starten op 29 mei om 10:00 uur en om 13:30 uur. zijn ca. 5 kilometer lang en duren ongeveer 2 uur.

Kosten en aanmelding

Deelnemen aan de Archeotrail wandelingen kost €9,50 + €1,- service kosten. Wees er op tijd bij, want het aantal plaatsen is beperkt!

Gratis online wandelingen door heel het land

Naast de door gidsen begeleide Archeotrails kun je tijdens de Dag van het Kasteel verschillende kasteelwandelingen door het hele land volgen. Deze gratis, online wandelingen zorgen ervoor dat je een kasteel, buitenplaats of landgoed vanuit een heel nieuw perspectief kunt bekijken.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers