Basisworkshop hoogstamfruitbomen snoeien (online)

Datum: 28 februari 2022
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Locatie: Online, link na aanmelding

Snoeien is een vak. Tijdens deze digitale workshop (in twee delen) van Landschap Overijssel leer je de basisbeginselen van het snoeien van een fruitboom en wat er nodig is voor een gezonde boomgaard. Aan het einde weet je waarom je snoeit, wanneer je wat snoeit, welk effect dit heeft en wat je kunt doen om je boomgaard gezond te houden.

Theorie en praktijk

Tijdens deze digitale sessies krijg je aan de hand van veel voorbeelden les in de theorie. Omdat een heel dagdeel informatie tot je nemen wat lang is, hebben we het opgedeeld in twee delen. Je schrijft je dus gelijk in voor beide dagdelen.

Theorie is een mooi vertrekpunt, maar de bomen groeien nooit volgens het boekje. Daarom hebben we ook praktijkdelen georganiseerd op diverse plekken in de provincie. Hier schrijf je je apart voor in, zodat iedereen kan kiezen wat het beste past qua tijd en regio.

De cursus bestaat uit twee dagdelen en wordt gehouden op maandagavond 28 februari en maandag 7 maart. De kosten voor deze workshop bedragen €45,- (vrijwilligers) / €65,- (normaal tarief).

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers