Bouwhistorische Studiedag in Amersfoort

Datum: 21 juni 2024
Tijd: 09:30 - 16:30 uur
Locatie: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, Amersfoort

Op 21 juni 2024 organiseert de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) een bouwhistorische studiedag, in samenwerking met de Stichting Bouwhistorie Nederland. Deze bijzondere dag heeft als thema ‘Vestingwerken toen en nu’.

Tijdens deze studiedag staat de vraag centraal hoe verdedigingswerken zich sinds de opkomst van het geschut hebben ontwikkeld en wat daar in bouwhistorisch opzicht van is terug te vinden. Wat zijn bouwtechnisch de belangrijkste ontwikkelingen? Waar moet je als bouwhistoricus op letten? Tijdens een dit gevarieerd programma wordt deze problematiek vanuit verschillende perspectieven belicht.

Programma

Tijdens de bijeenkomst worden verschillende onderwerpen voor het voetlicht gebracht: van de bouwgeschiedenis van de Maastrichtse vestingbouw tot de ontwikkeling van schuilplaatsen en bunkers, van de Eerste Wereldoorlog, het Interbellum, de Tweede Wereldoorlog tot de Koude Oorlog.

Bekijk hier het programma:

Aanmelden

De studiedag is fysiek en online te bezoeken. De kosten voor fysieke deelname (inclusief lunch) bedragen 15 euro. Meer weten of je aanmelden? Klik dan op de onderstaande knop.

(Coverfoto van de Forten.nl)

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers