Brandveiligheid en erfgoed

Datum: 31 maart 2022
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Locatie: Brandweerkazerne, Lansinkesweg 59 te Hengelo

Op donderdagavond 31 maart organiseert de Oudheidkamer Twente in de historische brandweerkazerne in Hengelo een lezing over brandveiligheid en erfgoed.

De lezing wordt gegeven door Herman Meuleman, secretaris van de Veiligheidsregio Twente. De heer Meuleman heeft jarenlang bij de brandweer gewerkt in verschillende functies. Hij heeft tijdens de vuurwerkramp in Enschede de collectie van het Rijksmuseum Twente in veiligheid gebracht. Een bijzonder verhaal dat hij graag met u deelt.

Advies

De heer Meuleman adviseert musea en personen met een historische collectie hoe zij hun erfgoed kunnen beschermen tegen brand of de gevolgen van brand. Hiervoor heeft hij een speciale opleiding gevolgd en al vaak advies gegeven. Heeft u waardevol erfgoed, een collectie of werkt u voor een museum en wilt u advies over brandveiligheid dan kunt u na de lezing uw situatie uitleggen aan Dhr. Meuleman. Hij is bereid om u op weg te helpen.

Rondleiding

Naast de lezing is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door de prachtige historische brandweerkazerne van Hengelo.

Voor leden van de Oudheidkamer Twente is de lezing kosteloos. Voor niet-leden kost de lezing €5,- die ten goede komt aan het behoud van de collectie. Vanwege het beperkte aantal plekken is aanmelden vooraf verplicht.Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers