De Diepenheimse schutterij is ook een vorm van immaterieel erfgoed

Feestelijke ‘Immaterieel Erfgoed-dag’ – volgeboekt

Datum: 12 november 2022
Tijd: 10:30 - 17:00 uur
Locatie: Nederlands Openluchtmuseum, Hoeferlaan 4 in Arnhem

Het is dit najaar tien jaar geleden dat Nederland het Verdrag inzake de bescherming van het immaterieel cultureel erfgoed tekende. Voor het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland een goede reden om een feestelijke IE-dag te organiseren! Hiervoor nodigt iedereen in Nederland die zich bezighoudt met immaterieel erfgoed van harte uit. Deze speciale IE-dag vindt plaats op zaterdag 12 november 2022.

Geniet in het Nederlands Openluchtmuseum van al het immaterieel erfgoed dat Nederland heeft te bieden. Zowel binnen als buiten is er de hele middag van alles te doen. Zo zijn er tal van uitvoeringen door IE-gemeenschappen, waaronder Surinaams-Javaanse gamelanmuziek, en kun je proeven van verschillende vormen van immaterieel erfgoed.

Ook kun je kennis maken met recent bijgeschreven immaterieel erfgoed. Op het terrein verrijst zelfs een echte kermisattractie! Tijdens het programma worden films vertoond vanuit de IE-gemeenschappen én er is een heuse IE-pubquiz. Hoe is het met jouw kennis van immaterieel erfgoed gesteld?

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers