Fondsenfestival Overijssel

Datum: 17 november 2023
Tijd: 13:30 - 18:00 uur
Locatie: Trefkoele Dalfsen

Heb jij als erfgoedvrijwilliger een geweldig idee voor je dorp of je buurt, maar heb je geen geld of weet je niet hoe je het aan moet pakken? Kom dan naar FondsenFestival Overijssel op vrijdag 17 november. Daar brengen we inwoners van Overijssel met goede ideeën, samen met verschillende fondsen.

Handige workshops

Hoe schrijf je een duidelijk projectplan of kun je het beste subsidies aanvragen? Hoe zet je een crowdfundingsactie op, of schrijf je een eigen communicatieplan? Dat en meer komt aan de orde in handige workshops die je kunt volgen. Of maak kennis met Els Tijs die afgelopen zomer de succesvolle pop-up camping Appelsap & zo heeft opgezet, voor gezinnen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen. Els kreeg in allerlei vormen hulp uit de regio en ze deelt haar ervaringen en tips over marketing en communicatie.

Speeddates en markt

Heb je al een concreet plan of een bewonersinitiatief en wil je daar eens over sparren met één van de fondsen? Meld je dan aan voor een speeddate. Omschrijf hiervoor bij je aanmelding, in een aantal zinnen, jouw idee of initiatief. Een jury kijkt dan of je in aanmerking komt voor een persoonlijke speeddate!

Natuurlijk kun je ook heerlijk struinen over de gezellige markt met fondsen, mooie voorbeelden van bewonersinitiatieven, initiatievencoaches en andere partijen. Ga met elkaar in gesprek en laat je informeren en inspireren onder het genot van een lekker drankje en leuke muziek.

Aan het eind van de dag verloten we onder alle deelnemers nog een mooi prijs: een kick-off voor je marketingstrategie bij Els Tijs. In een intensieve sessie van twee uur kijkt zij samen met je naar jouw idee of initiatief en geeft je marketing en communicatie tips.

Aanmelden en praktische informatie

Het FondsenFestival wordt gehouden op vrijdag 17 november van 13:30 tot 18:00 in de Trefkoele in Dalfsen. Je bent vanaf 13:00 van harte welkom. Na een korte opening beginnen om 14:00 uur de eerste workshoprondes. Meld je hier aan en zorg dat je erbij bent!

STIMULAND EN HET FONDSENFESTIVAL

Het FondsenFestival in Overijssel wordt georganiseerd door het VSBfonds, Oranje Fonds, SamenSpeelFonds, Twents Noabers Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, stichting Haella, het Fonds voor Cultuurparticipatie en Stimuland én wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Voor meer informatie over het FondsenFestival kan je contact opnemen met Stimulander Linda Baarslag via lbaarslag@stimuland.nl of 06 – 82 16 14 93.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers