Green IT – Maak als erfgoedorganisatie je milieu-impact kleiner

Datum: 15 juni 2022
Tijd: 15:30 - 16:30 uur
Locatie: Online

Op donderdag 2 juni organiseert de netwerkgroep Green IT binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed een online inspiratiesessie met als hoofdvraag ‘Hoe kunnen erfgoedorganisaties hun milieu-impact zo klein mogelijk maken?’ De netwerkgroep Green IT binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed heeft deze vraag onderzocht met als casus Delpher, platform voor historische Nederlandse publicaties.

Inhoud programma

Tijdens een online inspiratiesessie komen niet alleen de bevindingen aan bod, ook wordt gekeken welke stappen erfgoedorganisaties kunnen nemen op het gebied van Green IT. Tijdens de inspiratiesessie presenteert de netwerkgroep Green IT – die nu bestaat uit de KB, Nationaal Archief en IISG – samen met PHI Factory de bevindingen uit het rapport. Ook aan bod komt de ‘praatplaat’, een visueel overzicht met de belangrijkste te nemen maatregelen op een rij.

Daarnaast gaan we online in gesprek. Aan bod komen zaken als: Hoe kan je deze bevindingen en thema’s toepassen op de eigen organisatie? Welke vragen of ‘hot issues’ leven er nog meer bij de gesprekspartners over Green IT? Wat vergt meer onderzoek, waar gaan we ons op richten en hoe kunnen we dit vertalen naar meerdere organisaties?

Geinteresseerd? Neem dan deel aan deze bijeenkomst op 2 juni van 15.30 tot 16.30 uur. Je ontvangt een link na aanmelding.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers