Groenbezig Festival

Datum: 5 juli 2024
Tijd: 13:00 - 17:00 uur
Locatie: Hoftheater, Raalte

Zet jij je in voor het groen onderhoud van een historische tuin, park, verdedigingswerk, begraafplaats, landgoed of andere erfgoedlocatie? Het Groenbezig Festival is hét festival voor groene vrijwilligers! Het festival vindt 5 juli in Raalte plaats. Laat je inspireren door de boeiende workshops, interessante sprekers en kom in contact met andere groen vrijwilligers!

De dag is bedoeld voor alle vrijwilligers die betrokken bij groen vrijwilligerswerk in Overijssel. Of je nu bij IVN, KNNV, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Staatsbosbeheer, IJssellandschap, Twickel, Natuurmonumenten of een andere organisatie actief bent, dat maakt niet uit.

Programma

Tijdens het Groenbezig Festival ontmoet je andere vrijwilligers onderhet genot van een hapje, een drankje, muziek en een gevarieerde programma. Zo zijn er inspirerende lezingen, excursies en workshops. Deze gaan bijvoorbeeld over onderwerpen als wilde bijen, story-telling, groene schoolpleinen, natuurfotografie, eetbare natuur, bosbaden, landschapsbiografie, hoogstamfruit, knotwilgen en (veel) meer! Ook kun je deelnemen aan korte pitches en informatieve stands bezoeken.

Platform voor groen vrijwilligerswerk

Het platform www.groenbezig.nl is een initiatief van Landschap Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel, mede gefinancierd door de provincie Overijssel. Inmiddels hebben ook de Groene Loper OverijsselStaatsbosbeheerStichting IJssellandschap en IVN zich bij het platform aangesloten. Net als meer dan tweehonderd lokale en regionale vrijwilligersclubs. Het doel van dit platform is het groene vrijwilligerswerk in Overijssel nog makkelijker en leuker te maken. En meer mensen te enthousiasmeren om een bijdrage te leveren aan onze prachtige, groene provincie.

Aanmelden

Het Groenbezig Festival vindt plaats op vrijdag 5 juli 2024 van 13.00 tot 17.00 uur in het Hoftheater in Raalte en is gratis te bezoeken. Voor het (voorlopige) programma en aanmelden kun je op onderstaande button drukken. Je krijgt na aanmelding een bevestiging, dit is tevens jouw toegangsbewijs.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers