Kennissessie: toeristische ontsluiting van immaterieel erfgoed

Datum: 10 februari 2022
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Locatie: Online, link na aanmelding

Hoe zet je een sappig dialect in de kijker op je bestemming? Hoe toon je vakmanschap aan je bezoeker? Hoe bouw je een toeristisch aanbod op? Dat pluisden de onderzoekers van de zogenoemde ‘expertisecel’ innovatief toerisme in België de laatste maanden uit.

‘Toeristische ontsluiting van immaterieel erfgoed

Binnen het onderzoek ‘Toeristische ontsluiting van immaterieel erfgoed’ werken ze aan een draaiboek voor toeristische – en erfgoedspelers om het aanwezige immaterieel erfgoed op een duurzame en doordachte manier te integreren in het toeristisch aanbod.

Benieuwd naar wat de resultaten zijn van de case studies die de onderzoekers onder de loep hebben genomen? Hoe men hiermee in de praktijk aan de slag gaat? En wil je zelf graag immaterieel erfgoed tonen aan bezoekers, maar mis je hier nog handvaten? Sluit dan zeker aan op deze gratis kennissessie op donderdag 10 februari om 10 uur, want dan nemen de onderzoekers je mee in de boeiende wereld van het immaterieel erfgoed binnen een toeristische context.

Programma

  • 10:00 – 10:05 : Start en welkom
  • 10:05 – 10:20: Kadering project en resultaten van het onderzoek
  • 10:20 – 11:00: Voorstelling resultaten werkpakket case studies
  • 11:00 – 11:10: Pauze
  • 11:10 – 11:50: Panelgesprek met enkele spilfiguren uit de cases (Maarten Van Der Meer van Stichting de Zaanse Schans, Veerle Viaene van Toerisme Vlaanderen en Hilde Schoefs, conservator van het openluchtmuseum Bokrijk)
  • 11:50 – 12:00: Vragenronde en vervolgstappen

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers