Open Kerkendag 2023

Landelijke Open Kerkendag 2023

Datum: 29 mei 2023
Tijd: 07:00 - 23:00 uur
Locatie: Landelijk

Op tweede pinksterdag, 29 mei 2023, wordt de derde editie van Open Kerkendag georganiseerd door Stichting Open Kerken. Het thema van dit jaar is het kerkinterieur. Maak een tijdreis door de kerken via hun interieur.

Achter de kerkdeur

Het Nederlandse landschap wordt gekenmerkt door torenspitsen en kerken. Deze gebouwen behoren tot ons belangrijkste cultuurbezit. De toekomst van dit religieus erfgoed staat echter onder druk door het afnemend kerkbezoek, maar ook recente ontwikkelingen met betrekking tot de energiecrisis maken dat steeds meer kerkgebouwen de deuren sluiten.

De landelijke Open Kerkendag is in het leven geroepen om het culturele, historische en maatschappelijke belang van de kerkgebouwen onder de aandacht te brengen. Het initiatief wil zoveel mogelijk mensen op een open en ongedwongen manier kennis laten maken met kerkgebouwen, ongeacht denominatie of (her)bestemming.

Meedoen

Het openstellen van een lokaal kerkgebouw voor publiek is al voldoende om deel te nemen aan de Open Kerkendag. De ervaring leert echter wel dat het organiseren van aanvullende activiteiten kan helpen een groter aantal bezoekers te trekken. Aan deelname en samenwerking zijn geen kosten verbonden. Die draagt Stichting Open Kerken.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers