Nationale molendag 2023

Nationale Molendag 2023

Datum: 13 mei 2023 tot 20230514
Tijd: 09:00 - 19:00 uur
Locatie: Diverse locaties

Dit jaar wordt op zaterdag 13 mei en zondag 14 mei voor de 50(!)ste keer de Nationale Molendag georganiseerd. Molens in het hele land openen hun deuren voor het publiek. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in de molens en molenaars laten hun ambacht zien.

Deelnemende Molens in Overijssel

Ook in Overijssel kan je als bezoeker van verschillende molens genieten. Als er genoeg wind staat draaien de molens. Vanuit Overijssel doen onder meer de volgende molens mee:

Staat jullie molen niet in bovenstaande lijst? Help ons dan om dit overzicht compleet te maken door jullie gegevens achter te laten via ons formulier.

Meedoen met aan de Nationale Molendag

Elke molen is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Er zijn dan ook duizenden enthousiaste vrijwilligers actief in molenland. Als molenaar, maar ook als molengidsen, in educatieteams of in molenwinkels waar meel, mosterd, olie, en meer molenproducten worden verkocht.

Wil je als vrijwilliger of organisatie ook meedoen aan het grootste molenfeest van Nederland? Meld je dan snel officieel aan als deelnemer aan de Nationale Molendag!

Meer informatie

Ben je op zoek naar meer informatie over de Nationale Molendag, deelnemers in andere delen van het land, of andere initiatieven van De Hollandsche Molen ?

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers