Online basiscursus Oral history – najaar 2024

Datum: 17 september 2024
Tijd: 15:00 - 17:00 uur
Locatie: Online

Wil jij starten met een oral history project? Of ben je al bezig met interviews en heb je behoefte aan tips en handvatten? Het Steunpunt Sprekende Geschiedenis helpt je graag op weg! In deze basiscursus leer je de fijne kneepjes van oral history methode en ontdek je wat er allemaal bij komt kijken als je met sprekende geschiedenis aan de slag wilt.

Wat leer je?

Tijdens de training leer je wat oral history wel en niet is, wanneer en hoe je de methode gebruikt. Daarnaast leer je meer over verschillende interviewtechnieken en interviewhoudingen. Wat moet je weten over degene die je interviewt? En hoe transcribeer je een interview?

Het blijft niet alleen bij theorie, want oral history is ook in actie komen. Je kruipt in de rol van de interviewer en mag je eerste interview afnemen. Hoe stel je iemand op zijn gemak en wat is de beste plek om een interview af te nemen? Dit en nog veel meer komt aan bod in de vier sessies van de basiscursus oral history. 

Data & Investering

De online introductiecursus vindt dit najaar plaats op vier dinsdagen van 15:00 tot 17:00: 17 september, 24 september, 1 oktober en 15 oktober 2024. De kosten zijn € 130,- per persoon voor alle sessies. Als deelnemer kun je van tevoren aangeven of er specifieke vragen of onderwerpen zijn waar je meer over wilt weten.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers