Online kennissessies

Online kennissessie 2 – Ervaringsdeskundigen over sociale toegankelijkheid

Datum: 10 mei 2023
Tijd: 15:30 - 17:00 uur
Locatie: Online

Erfgoedvrijwilliger.nl organiseert drie kennis- en inspiratiesessies rond het thema ‘sociale toegankelijkheid’. Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt op jouw erfgoedlocatie en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? In de tweede bijeenkomst op 10 mei staat de vraag centraal: wat kun jij doen om sociale toegankelijkheid te verbeteren?

Sociale toegankelijkheid

Jouw erfgoedorganisatie kan een uitnodigende en inclusieve plek worden. Sociale toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking is hierin cruciaal. Je wilt dat zo veel mogelijk mensen zich bij jouw organisatie betrokken voelen en meer enthousiaste vrijwilligers aantrekken. Sociale toegankelijkheid betekend dat iedereen welkom is.

Online kennissessies

Om erfgoedinstellingen te helpen met het vergroten van de sociale toegankelijkheid van hun organisatie organiseert Erfgoedvrijwilliger.nl, in samenwerking met het Fonds voor Cultuurparticipatie en Erfgoedhuis Zuid-Holland, drie online kennissessies.

Ervaringsdeskundigen aan het woord

In de tweede sessie komen de ervaringsdeskundigen aan bod. Zij vertellen hoe hun lichamelijke of verstandelijke beperkingen invloed hebben op hun bezoekerservaring of vrijwilligerswerk. Daarnaast delen een aantal organisaties hun ervaringen: MikxsSteffie.nlStichting Prokkel en Naar een Museum.

Aanmelden

Heb je interesse in deze gratis online kennissessie? Meld je dan vóór 8 mei aan! Het is niet verplicht om alle drie de sessies te volgen, maar dit is wel een aanrader!

Het programma van de sessies is als volgt:

  1. Woensdag 19 april 15:30 tot 17:00 Introductie op Sociale toegankelijkheid
  2. Woensdag 10 mei 15:30 tot 17:00 Sociale Toegankelijkheid: ervaringsdeskundigen aan het woord
  3. Woensdag 31 mei 15:30 tot 17:00 Sociale Toegankelijkheid begint op je website

Je bent bij elke sessie vanaf 15:20 welkom om digitaal binnen te lopen.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers