Online kennissessie 1 – Introductie op sociale toegankelijkheid

Datum: 19 april 2023
Tijd: 15:30 - 17:00 uur
Locatie: Online

Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt op jouw erfgoedlocatie en dat iedereen zoveel mogelijk mee kan doen? Op basis van deze vraag organiseert Erfgoedvrijwilliger.nl drie online kennissessies: een introductie op Sociale toegankelijkheid op 19 april, op 10 mei komen Ervaringsdeskundigen aan het woord en in de sessie op 31 mei staat Sociale toegankelijkheid op je website op het programma.

Sociale toegankelijkheid

Jouw erfgoedorganisatie kan een uitnodigende en inclusieve plek worden. Sociale toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking is hierin cruciaal. Je wilt dat zo veel mogelijk mensen zich bij jouw organisatie betrokken voelen en meer enthousiaste vrijwilligers aantrekken. Sociale toegankelijkheid betekent dat iedereen welkom is.

Online kennissessies

Om erfgoedinstellingen te helpen met het vergroten van de sociale toegankelijkheid van hun organisatie organiseert Erfgoedvrijwilliger.nl, in samenwerking met het Fonds voor Cultuurparticipatie en Erfgoedhuis Zuid-Holland, drie online kennissessies.

19 april: een introductie op toegankelijkheid

Tijdens de eerste bijeenkomst op 19 april geeft Elvera van Leeuwen van Stichting Oren en Ogen Tekort een introductie op het thema Sociale Toegankelijkheid. Zij legt uit hoe je met weinig middelen en financiën jouw organisatie toch toegankelijker kan maken.

Aanmelden

Heb je interesse in de online introductie op sociale toegankelijkheid? Meld je dan vóór 17 april aan! Het is niet verplicht om alle drie de sessies te volgen, maar dit is wel een aanrader!

Het programma van de digitale kennissessies is als volgt:

  1. Woensdag 19 april 15:30 tot 17:00 Introductie op Sociale toegankelijkheid
  2. Woensdag 10 mei 15:30 tot 17:00 Sociale Toegankelijkheid: ervaringsdeskundigen aan het woord
  3. Woensdag 31 mei 15:30 tot 17:00 Sociale Toegankelijkheid begint op je website

Je bent bij elke sessie vanaf 15:20 welkom om digitaal binnen te lopen.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers