Online kennissessie 3 – Sociale toegankelijkheid begint op je website

Datum: 31 mei 2023
Tijd: 15:30 - 17:00 uur
Locatie: Online

Erfgoed is van ons allemaal, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen zich welkom voelt op jouw erfgoedlocatie en dat iedere bezoeker of vrijwilliger zoveel mogelijk mee kan doen?Erfgoedvrijwilliger.nl organiseert drie online kennissessies over deze thematiek. De derde bijeenkomst op woensdag 31 mei richt zich op je website. Een bezoek aan je erfgoedlocatie begint vaak hier en voor mensen met een beperking is het belangrijk om vooraf te weten wat ze op jouw erfgoedlocatie kunnen verwachten.

Sociale toegankelijkheid

Jouw erfgoedorganisatie kan een uitnodigende en inclusieve plek worden. Sociale toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking is hierin cruciaal. Je wilt dat zo veel mogelijk mensen zich bij jouw organisatie betrokken voelen en meer enthousiaste vrijwilligers aantrekken. Sociale toegankelijkheid betekend dat iedereen welkom is.

Online kennissessies

Om erfgoedinstellingen te helpen met het vergroten van de sociale toegankelijkheid van hun organisatie organiseert Erfgoedvrijwilliger.nl, in samenwerking met het Fonds voor Cultuurparticipatie en Erfgoedhuis Zuid-Holland, drie online kennissessies rond dit thema op woensdag 19 april, woensdag 10 mei en woensdag 31 mei.

31 mei: Aan de slag met je website

In de laatste bijeenkomst ga je zelf aan de slag met wat je hebt geleerd. Je bekijkt de website van jouw organisatie kritisch en bedenkt welke informatie relevant zijn voor bezoekers en vrijwilligers. Kunnen zij zelfstandig aan activiteiten deelnemen? Is jouw locatie bereikbaar met het openbaar vervoer? Is een hulphond toegestaan? Ga meteen met jouwe nieuwe kennis aan de slag!

Aanmelden

Heb je interesse in deze gratis online kennissessie? Meld je dan vóór 29 mei aan! Het is niet verplicht om alle drie de sessies te volgen, maar dit is wel een aanrader!

Het programma van de sessies is als volgt:

  1. Woensdag 19 april 15:30 tot 17:00 Introductie op Sociale toegankelijkheid
  2. Woensdag 10 mei 15:30 tot 17:00 Sociale Toegankelijkheid: ervaringsdeskundigen aan het woord
  3. Woensdag 31 mei 15:30 tot 17:00 Sociale Toegankelijkheid begint op je website

Je bent bij elke sessie vanaf 15:20 welkom om digitaal binnen te lopen.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers