ontmoetingsmiddag nedersaksische taal en cultuur overijssel

Ontmoetingsmiddag Nedersaksische taal en cultuur in Overijssel

Datum: 14 april 2023
Tijd: 14:30 - 17:00 uur
Locatie: Landgoed Schuilenburg, Schuilerburgerweg 54, Hellendoorn

Op vrijdag 14 april organiseert Erfgoedplatform Overijssel in samenwerking met de Overijsselacademie een leuke ontmoetingsmiddag voor erfgoedvrijwilligers Nedersaksische taal en cultuur in Overijssel. Locatie is het mooie Landgoed Schuilenburg in Hellendoorn.

Nedersaksische taal en cultuur

Het doel van deze bijeenkomst is het netwerk van taalorganisaties bij elkaar te brengen, elkaar te ontmoeten en informeel kennis te maken. Ook vertellen we u graag iets over de Overijsselacademie en het Erfgoedplatform Overijssel. Vervolgens zouden we het mooi vinden om in gesprek te gaan over wat jullie nodig hebben en wat we voor elkaar kunnen betekenen als het gaat om onze gezamenlijke inzet voor de Nedersaksische taal en cultuur.

Programma

Het programma van de ontmoetingsmiddag ziet er als volgt uit:

-14.30 uur – Ontvangst met koffie en lekkers

-15.00 uur – Toelichting op provinciale rol en de projecten van de Overijsselacademie en het Erfgoedplatform Overijssel, door Geeke Snijders en Marjanne Foppen

-15.15 uur – Blik op de geschiedenis van het Nedersaksisch, door Harrie Scholtmeijer

-15.45 uur – Ervaringen bij gastlessen Nedersaksisch in het onderwijs, door Albert Bartelds

-16.15 uur – Open gesprek: wat hebben jullie nodig en wat kunnen we voor elkaar betekenen

-17.00 uur – Afsluiting met hapje en drankje

Aanmelden

Deze ontmoetingsdag is bedoeld voor alle erfgoedvrijwilligers in Overijssel die zich bezig houden met de Nedersaksische taal en cultuur. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan nu aan vóór 5 april. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Dit doe je door het aanmeldformulier in te vullen.

Deze bijeenkomst is onderdeel van ‘Online ontmoeten en ontwikkelen’, een project ter ondersteuning van erfgoedvrijwilligers in interprovinciaal verband. Het project is een samenwerking van het Overleg Provinciale Erfgoedhuizen Nederland (OPEN) en wordt financieel mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP).

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers