Overijsselse Immaterieel Erfgoed Dag

Datum: 28 september 2024
Tijd: 12:30 - 16:00 uur

Zet het vast in je agenda: de Overijsselse Immaterieel Erfgoed(mid)dag op zaterdag 28 september.

De Overijsselse Immaterieel Erfgoeddag staat helemaal in het teken van – jawel – immaterieel erfgoed in Overijssel. Dus of je nou een corsobouwer, molenaar, krentewegge bakker of klootschieter bent: deze middag is speciaal voor jou georganiseerd. Maar ook als je op andere manieren met immaterieel erfgoed bezig bent, bijvoorbeeld als je een cultuurcoach of beleidsmaker bent, of misschien een bestuurder die veel bezig is met erfgoed.

Kortom: als jij iets doet met immaterieel erfgoed in Overijssel, dan is deze middag voor jou. Gedeputeerde Gert Harm ten Bolscher heeft alvast laten weten dat hij aanwezig zal zijn.

Het programma in vogelvlucht

Wat kun je allemaal verwachten op 28 september?

Om 12.30 uur serveren we een lunch waarvoor je natuurlijk van harte uitgenodigd bent om aan te schuiven. Een programma vol informatie en inspiratie begint vervolgens om 13.30uur. Tijdens dit programma praten we je bij over de laatste ontwikkelingen op het gebied van immaterieel erfgoed, kun je luisteren naar – en meepraten met -interessante sprekers, krijg je volop de gelegenheid om te netwerken én kun je prijzen winnen bij een quiz! Om 16.00 uur sluiten we af met een muzikaal intermezzo en borrel.

Locatie en aanmelden

En dit alles op een centrale locatie in Overijssel: Horecahuis Reimink in Lemelerveld. Aan de gehele middag, inclusief de lunch, zijn geen kosten verbonden. Wil je erbij zijn?

Bekijk hier het filmpje van de landelijke Immaterieel Erfgoeddag 2024

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers