Platform Kastelen en Buitenplaatsen

Datum: 19 april 2024
Tijd: 14:00 - 17:00 uur
Locatie: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, Amersfoort (& online)

Zet jij je actief in voor een kasteel of buitenplaats? Dan is de bijeenkomst van het Platform Kastelen & Buitenplaatsen zal op vrijdag 19 april 2024, van 14.00 tot 17.00 uur misschien iets voor jou. Deze bijeenkomst zal plaatsvinden bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) in Amersfoort.

Platform Kastelen en Buitenplaatsen

Twee keer per jaar ondersteunt het RCE het platform Kastelen en Buitenplaatsen. Dit is een open forum voor iedereen die betrokken is bij het beheer, behoud, en beleefbaar maken van kastelen of buitenplaatsen en hun historische omgeving. Hieronder valt ook het wetenschappelijk en technisch bestuderen van landgoederen. Het forum is een plek voor het uitwisselen van info, kennis, expertise, vaardigheden en ervaringen.

Bijeenkomst 19 april

Probeer jij meer bezoekers te trekken naar jouw historische tuinen, kastelen, of buitenplaatsen? Dan is de bijeenkomst op 19 april voor jou interessant. Dit keer staat de sessie namelijk in het teken van de zoektocht naar passende bezoekersaantallen.

De vraag is vaak wat op een bepaalde locatie wel of niet mogelijk is, hoe je inclusiever kunt zijn en hoe je verschillende doelgroepen kunt betrekken. Bij deze platform bijeenkomst wordt dit allemaal besproken en kun je meer leren hoe je jouw organisatie kunt verbeteren. Experts uit het veld delen hun ervaring met toerisme en het trekken van bezoekers.

Het programma

Aanmelden

Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden, maar aanmelden is wel gewenst. Het is mogelijk om deze bijeenkomst fysiek en online te bezoeken.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers