Rondleidingen en erfgoedbeleving

Datum: 17 december 2023
Tijd: 08:00 - 17:00 uur
Locatie: Diverse locaties in heel Overijssel

Het hele jaar door worden in Overijssel door de erfgoedinstellingen verschillende rondleidingen georganiseerd. Ook worden er dagen georganiseerd waarbij je erfgoed op een interessante en vaak interactieve manier beleefd. Hieronder geven wij een overzicht van de diverse activiteiten in Overijssel.

Op aanvraag – RouTextiel fiets- of wandeltocht. Ontdek fietsend of wandelend de textielgeschiedenis van Oldenzaal. De wandeling duurt 1 tot 1,5 uur. Download de routekaart digitaal of koop hem via Tourist Info Oldenzaal. De fietstocht is zo’n 30 kilometer lang en middelzwaar. Wil je de fiets- of wandeltocht onder begeleiding van een gids doen? Vraag dan een gids aan bij Tourist Info Oldenzaal.

17 september, 1, 15, 29 oktober, 5 en 26 november, 3 en 10 december 2023Mini excursie: Heavy Metal op Grote Hoogte. Tijdens de mini-excursie beklim je de toren van de Grote Kerk van Enschede. Je ziet hoe het enorme stadscarillon bespeeld wordt en mag misschien wel één of een paar noten meespelen. Deze excursie is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn of hoogtevrees hebben. Kosten voor deze excursie zijn €5. De excursie begint altijd om 14:00 onderaan de kerk en duurt ongeveer een uur. Vooraf reserveren is verplicht en kan hier.

3 december 2023Midwinterhoornwandeling met een verhaal. De Stichting Mirrewinterhoornbloazers Ol’nzel organiseert op de eerste adventszondag een midwinterhoornwandeling. Tijdens de 7 tot 11 kilometer lange wandeling door de prachtige omgeving van Oldenzaal vertelt de Stichting iets over deze bijzondere traditie en wordt er op verschillende plekken geblazen. De wandelingen starten van 10:30 tot 14:00. Deelname bedraagt €5.

17 december 2023De Grote Twentse Midwinterhoornwandeling. Kun je geen genoeg krijgen van de Midwinterhoornblazers? Kom dan op 17 december naar de Grote Twentse Midwinterhoornwandeling. De wandeling is 5 tot 10 kilometer lang en begint in het Duitse Neuenhaus. De wandeling starten tussen 10:00 en 14:00. Deelname bedraagt €2.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers