Symposium Oral History 2024 ‘Met Elkaar’

Datum: 15 november 2024
uur
Locatie: Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, Smallepad 5 Amersfoort

Oral history, ook wel ‘mondelinge geschiedenis’ genoemd, gaat over het vastleggen van levensverhalen en herinneringen. Wil jij hier meer over weten? Op vrijdag 15 november organiseert het Knooppunt Sprekende Geschiedenis het jaarlijks symposium Oral history bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort. 

Dit jaar is het thema van het symposium ‘Met elkaar’. Tijdens de dag verken je hoe oral history kan bijdragen aan een inclusievere en meer verbonden samenleving. Hoe kun je oral history inzetten om mensen met elkaar te verbinden? Ook komt aan bod hoe je de oral history methode kun inzetten om meerstemmige perspectieven op geschiedenis en erfgoed een plek te geven en gemeenschappen te versterken.

Er is volop ruimte zijn om elkaar te ontmoeten en te kijken hoe je met elkaar ervoor kan zorgen dat al die prachtige oral history initiatieven, vanuit alle hoeken en lagen van de samenleving tot hun recht komen. Ook staat centraal hoe mensen van verschillende achtergronden en leeftijden zich aangesproken en uitgenodigd voelen om hun verhalen met anderen te delen.

Voor jou!

Het symposium is voor historische verenigingen, individuele beoefenaars, professionals en iedereen die meer wil weten over oral history.

Programma

Het programma is afwisselend, met inspirerende sprekers zijn en diverse interactieve workshops. Eén van de inleiders is Domenica Ghidei (strategisch adviseur en uitvoerend coach op het gebied van inclusie en diversiteit) die het onder meer zal hebben over eigenaarschap en definitiemacht. Zij zal ook één van de workshops begeleiden.

Het volledige programma en de aanmeldlink volgen na de zomer. Reserveer voor nu alvast 15 november in je agenda!

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers