Training – Bereik meer met de bovenbouw!

Datum: 2 november 2023
Tijd: 09:45 - 12:30 uur
Locatie: Zoutmuseum, Langestraat 30, 7491 AG Delden

Erfgoedpartner VASCO biedt een training aan voor erfgoedvrijwilligers die aan de slag willen met educatieve projecten voor de bovenbouw van het basisonderwijs.

De training

Ben jij erfgoedvrijwilliger? Begeleid je leerlingen uit de bovenbouw basisonderwijs bij educatieprogramma’s en wil jij graag weten hoe je deze leerlingen kunt enthousiasmeren voor kunst, erfgoed of historie? Meld je dan aan voor deze training.

Tijdens de training ‘Bereik meer met de bovenbouw!’ gaan we praktisch aan de slag in het Zoutmuseum en leer je wat je van bovenbouw basisonderwijs leerlingen kunt verwachten. Je leert ze op een positieve manier te benaderen en ze op interactieve wijze te betrekken bij jouw educatieprogramma.

Naast een stukje theorie is er vooral veel ruimte voor praktijkoefeningen, waarbij we natuurlijk gebruik maken van de mooie locatie die het Zoutmuseum jullie biedt. Uiteraard heb je na deze training nog alle tijd om even rond te kijken in het museum.

De training wordt gegeven door Jessica Veen van VASCO.

Over Vasco

In 2023 wordt Vrijwilligers Academie Scholing Cultureel Overijssel (Kortweg VASCO) vormgegeven. VASCO is een initiatief van Stichting Cultuur in Twente en wordt geleid door Stichting Oldenzaalse Musea, Natura Docet en Oyfo. Projectleiders Daniëlla van der Stelt en Jessica Veen rollen het komende jaar VASCO uit in heel Overijssel en VASCO zoekt daarbij de samenwerking met Erfgoedplatform Overijssel.

VASCO is bedoeld voor alle erfgoedinstellingen in Overijssel die werken met vrijwilligers. In de praktijk is gebleken dat veel erfgoedinstellingen de (meestal) hoge kosten niet kunnen dragen om hun vrijwilligers aan een training deel ten laten nemen. Hierdoor kunnen niet alle instellingen de kwaliteit van publieksbegeleiding/educatie op peil krijgen en houden.

VASCO verzorgt betaalbare trainingen op het gebied van educatie, inclusie en gastvrijheid. Op aanvraag kan ook maatwerk worden geleverd en kan een culturele instellingen een training laten ontwikkelen. Voor maatwerk zal een offerte worden opgesteld.

Wil je jouw locatie beschikbaar stellen voor de training? Neem hier voor meer informatie contact op met vasco@erfgoedplatformoverijssel.nl.

Aanmelden

De training Bereik meet met de Bovenbouw vindt paats op 2 november in het Zoutmuseum in Delden. Deelname aan de training kost €40 per persoon.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers