training bovenbouw basisonderwijs

Training – Bereik meer met de bovenbouw!

Datum: 10 mei 2023
Tijd: 10:00 - 12:15 uur
Locatie: Museum Natura Docet, Oldenzaalsestraat 39, 7591 GL Denekamp

Erfgoedpartner VASCO biedt een training aan voor erfgoedvrijwilligers die aan de slag willen met educatieve projecten voor de bovenbouw van het basisonderwijs.

De training

Ben jij erfgoedvrijwilliger? Begeleid je leerlingen uit de bovenbouw basisonderwijs bij educatieprogramma’s en wil jij graag weten hoe je deze leerlingen kunt enthousiasmeren voor kunst, erfgoed of historie? Meld je dan aan voor deze training.

Tijdens de training ‘Bereik meer met de bovenbouw!’ gaan we praktisch aan de slag in Museum Natura Docet en leer je wat je van bovenbouw basisonderwijs leerlingen kunt verwachten. Je leert ze op een positieve manier te benaderen en ze op interactieve wijze te betrekken bij jouw educatieprogramma.

Naast een stukje theorie is er vooral veel ruimte voor praktijkoefeningen, waarbij we natuurlijk gebruik maken van de mooie locatie die Natura Docet jullie biedt. Uiteraard heb je na deze training nog alle tijd om even rond te kijken in het museum.

De training wordt gegeven door Jessica Veen van VASCO.

Over Vasco

In 2023 wordt Vrijwilligers Academie Scholing Cultureel Overijssel (Kortweg VASCO) vormgegeven. VASCO is een initiatief van Stichting Cultuur in Twente en wordt geleid door Stichting Oldenzaalse Musea, Natura Docet en Oyfo. Projectleiders Daniella van der Stelt en Jessica Veen rollen het komende jaar VASCO uit in heel Overijssel en VASCO zoekt daarbij de samenwerking met Erfgoedplatform Overijssel.

VASCO is bedoeld voor alle erfgoedinstellingen in Overijssel die werken met vrijwilligers. In de praktijk is gebleken dat veel erfgoedinstellingen de (meestal) hoge kosten niet kunnen dragen om hun vrijwilligers aan een training deel ten laten nemen. Hierdoor kunnen niet alle instellingen de kwaliteit van publieksbegeleiding/educatie op peil krijgen en houden.

VASCO verzorgt betaalbare trainingen op het gebied van educatie, inclusie en gastvrijheid. Op aanvraag kan ook maatwerk worden geleverd en kan een culturele instellingen een training laten ontwikkelen. Voor maatwerk zal een offerte worden opgesteld. Neem hier voor meer informatie contact op met vasco@erfgoedplatformoverijssel.nl .

Aanmelden

De training Bereik meet met de Bovenbouw vindt paats op 10 mei in Museum Natura Docet in Denekamp. Deelname aan de training is gratis.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers