Training De Kracht van Inclusie

Datum: 16 mei 2024
Tijd: 19:30 - 22:00 uur
Locatie: Museum de Pelgrim, Marktstraat 10, Oldenzaal

Een inclusieve samenleving is een open samenleving waar iedereen ertoe doet en van waarde is, ongeacht de verschillen. Ieder mens draagt op zijn of haar manier bij aan de samenleving en is, juist dankzij de verschillen tussen mensen, zo waardevol en betekenisvol! Maar… hoe inclusief ben jij in je werk als vrijwilliger? En hoe inclusief is jouw organisatie eigenlijk? Erfgoedpartner VASCO biedt op 16 mei een training aan voor erfgoedvrijwilligers die aan de slag willen met inclusiviteit binnen hun erfgoedinstelling.

De training

Tijdens de training leer je hoe je als vrijwilliger een open en inclusieve omgeving kunt creëren, waarin iedereen zich gewaardeerd en welkom voelt, ongeacht achtergrond of beperking. We reiken je praktische handvatten en theoretische inzichten aan om inclusie op verschillende niveaus te bevorderen.

We laten je zien hoe makkelijk het is om onbewust mensen op te zoeken die op jou lijken. We dagen je uit om door de ogen van anderen te kijken en te ervaren dat iedereen een eigen perspectief heeft. Samen ontdekken we dat diversiteit juist waardevol en betekenisvol is voor onze samenleving.

Praktische informatie

Datum: 16 mei
Tijdstip: 19.30 tot 22.00 
Locatie: N.T.B.*

Aanmelden

De kosten voor deze training zijn € 40,- (excl. btw) per persoon en kan via deze link. Jij of je organisatie ontvangt naderhand een factuur. Dit kun je in het formulier aangeven.

*Deze training op jouw locatie boeken? Neem contact op. Als je jouw locatie ter beschikking stelt mogen twee vrijwilligers gratis deelnemen aan deze training.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers