Training – Gastvrij? Dat zijn wij!

Datum: 28 juni 2023
Tijd: 10:00 - 12:30 uur
Locatie: Oyfo Techniekmuseum, Floris Hazemeijerstraat 300, 7555 RJ Hengelo

Ben jij vrijwilliger in een erfgoed instelling en kom jij veel in aanraking met bezoekers? Ben je suppoost, sta je achter de balie of ontvang je bezoekers op een andere manier? Dan is deze training echt wat voor jou!

Tijdens de training gaan we aan de slag met de basis van gastvrijheid maar ook gaan we oefenen met situaties die ons allemaal al wel eens zijn overkomen. Wat kun je doen als je ‘lastige’ vragen krijgt of als een bezoeker bijvoorbeeld toch gaat eten op een plek waar dat niet mag? Hoe blijf je vriendelijk maar hoe stel je ook grenzen aan wat kan en mag in jouw erfgoed instelling?

De training bestaat uit een stukje theorie maar we gaan vooral praktisch aan de slag en ervaren wat (on)gastvrijheid met je doet.

Deze training is geschikt voor beginnende vrijwilligers maar ook voor mensen die al langere tijd vrijwilliger zijn. De training wordt gegeven door Daniëlla van der Stelt van VASCO.

Aanmelden

De training ‘Gastvrij? Dat zijn wij!’ wordt gegeven op 28 juni bij Oyfo Techniekmuseum in Hengelo. De training is van 10.00 – 12.30 uur, inloop vanaf 9.45 uur met koffie en thee. Uiteraard heb je na de training nog alle tijd om het museum te bekijken. Deelname aan deze pilottraining is gratis.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers