Training ‘Inclusie’ – geannuleerd

Datum: 12 december 2022
Tijd: 13:15 - 16:30 uur
Locatie: Oyfo Techniekmuseum, Hazemeijerstraat 300 in Hengelo

In je vrijwilligerswerk kom je verschillende mensen tegen met hun eigen achtergrond, normen en waarden en uitdagingen. Als organisatie wil je dat iedereen zich thuis voelt en mee kan doen. Dit noemen we inclusie. Soms weten we niet goed waar we rekening mee moeten houden bij een bepaalde doelgroep, of vinden we het lastig om je voor te stellen hoe iets voor de ander is. In deze training gaan we met praktische handvatten aan de slag om daar vorm aan te geven voor jouw organisatie.

Tijdens een training op maandag 12 december in Oyfo Techniekmuseum in Hengelo leer je welke principes je kan toepassen in het kader van inclusie. Hoe zorg je dat je museum, lezing of andere activiteit echt toegankelijk is voor iedereen? Tijdens de bijeenkomst is er ruim de gelegenheid om onderling ervaringen uit te wisselen.

De bijeenkomst wordt geleid door Sandra Schipper. Dankzij haar ervaring in verschillende musea heeft ze een goed beeld van de zaken waar je in het kader van inclusie tegenaan kan lopen en hoe je het toepast in je eigen organisatie.

Programma
13.00 uur: inloop met koffie/thee
13.15-16.30 uur: cursus o.l.v. Sandra Schipper

De cursus is bestemd voor vrijwilligers uit de provincie Overijssel. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is wel verplicht en kan via onderstaande knop.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers