Training – Uitdaging VMBO

Datum: 25 mei 2023
Tijd: 10:00 - 12:15 uur
Locatie: Museum het Palthe Huis, Markstraat 13, 7571 ED Oldenzaal

Erfgoedpartner VASCO biedt een training aan voor erfgoedvrijwilligers die aan de slag gaan met educatieve programma’s voor VMBO leerlingen.

De training

Lig jij er weleens wakker van als je een educatieprogramma voor pubers van het VMBO moet begeleiden? Wil jij juist deze doelgroep een mooie ervaring geven in jouw erfgoedinstelling? En ga jij graag de uitdaging aan om te laten zien dat erfgoed juist goed bij hun gedachtewereld past?

Tijdens de training uitdaging VMBO gaan we praktisch aan de slag in Museum Het Palthe Huis in Oldenzaal. Je leert pubers wat beter te begrijpen en door verschillende werkvormen in te zetten ze actiever te betrekken bij je educatieprogramma.

Naast een stukje theorie is er vooral veel ruimte voor praktijkoefeningen waarbij we natuurlijk gebruik maken van de mooie locatie die het Palthe Huis jullie biedt. Uiteraard heb je na deze training nog alle tijd om even rond te kijken in het museum.

De training wordt gegeven door Daniëlla van der Stelt van VASCO.

Over Vasco

In 2023 wordt Vrijwilligers Academie Scholing Cultureel Overijssel (Kortweg VASCO) vormgegeven. VASCO is een initiatief van Stichting Cultuur in Twente en wordt geleid door Stichting Oldenzaalse Musea, Natura Docet en Oyfo. Projectleiders Daniella van der Stelt en Jessica Veen rollen het komende jaar VASCO uit in heel Overijssel en VASCO zoekt daarbij de samenwerking met Erfgoedplatform Overijssel.

VASCO is bedoeld voor alle erfgoedinstellingen in Overijssel die werken met vrijwilligers. In de praktijk is gebleken dat veel erfgoedinstellingen de (meestal) hoge kosten niet kunnen dragen om hun vrijwilligers aan een training deel ten laten nemen. Hierdoor kunnen niet alle instellingen de kwaliteit van publieksbegeleiding/educatie op peil krijgen en houden.

VASCO verzorgt betaalbare trainingen op het gebied van educatie, inclusie en gastvrijheid. Op aanvraag kan ook maatwerk worden geleverd en kan een culturele instellingen een training laten ontwikkelen. Voor maatwerk zal een offerte worden opgesteld. Neem hier voor contact op met vasco@erfgoedplatformoverijssel.nl .

Aanmelden

De training Uitdaging VMBO wordt gegeven op 25 mei in Museum het Palthe Huis in Oldenzaal. Deelname aan deze training is gratis.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers