De gebouwen en wijken uit de periode vanaf 1965 vormen ons jongste erfgoed, het zogenoemde Post ’65 erfgoed. Vanuit welke vraagstukken is dit erfgoed ontstaan? En welke rol kan dit gebouwd erfgoed spelen bij onze huidige maatschappelijke vraagstukken, zoals de woningbouwopgave en energietransitie? Het Steunpunt Cultureel Erfgoed Overijssel organiseert in samenwerking met het Gelders Genootschap en Het Oversticht een reeks webinars over dit thema onder de noemer Introductie Post ’65.
Webinars
De webinarreeks bestaat uit 4 verschillende bijeenkomsten:
4 april 16:00-17:00 Post ’65 en de maatschappij
18 april 16:00-17:00 Typisch Post ’65: bouwtechniek en materialen
9 mei 16:00-17:00 IJssellinie, Koude Oorlog
23 mei 16:00-17:00 Best practices, waardering Post ’65
IJssellinie, Koude Oorlog
Het derde webinar uit de reeks wordt gegeven door Rutger Noorlander.
Oncomfortabel erfgoed uit de periode 1965-1990 zijn de overblijfselen van de Koude Oorlog. Ondanks de gevolgen die de Koude Oorlog jaren lang heeft gehad op de maatschappij, weten we er maar weinig over. Er werden geheime verdedigingslinies, commandoposten en schuilkelders gebouwd. Maar veel is lange tijd onbekend en topgeheim gebleven en mede daarom dreigt dit erfgoed te verdwijnen.
Rutger Noorlander, Koude Oorlog-expert, zal ons meenemen in de wereld van de Koude Oorlog welke tussen Gelderland en Overijssel bijvoorbeeld zichtbaar is in het landschap langs de zogenaamde IJssellinie.
Aanmelden
Deelname aan de reeks is gratis. Je kiest zelf welke webinars je bij wilt wonen. Klik voor aanmelden en meer informatie op onderstaande knop.