Webinar ‘Immaterieel erfgoed en de nieuwe Omgevingswet’

Datum: 21 februari 2023
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Locatie: Online, link na aanmelden

De Omgevingswet, die naar verwachting op 1 januari 2024 in werking treedt, geeft gemeenten de mogelijkheid om in hun ruimtelijk beleid rekening te houden met immaterieel erfgoed.

Maar waar ligt de relatie tussen immaterieel erfgoed en ruimtelijk beleid? En hoe kan dit tijdig ingebracht worden in ruimtelijke processen? Welke rol kunnen erfgoedgemeenschappen hierbij pakken?
In het webinar ‘Immaterieel erfgoed en de nieuwe Omgevingswet’ komen al deze vragen aan bod. Daarnaast maakt je kennis met de inhoud van de Omgevingswet, de daarbij horende regelgeving en leer je de belangrijkste nieuwe termen kennen.

Het webinar wordt gegeven door Nathalie Vossen. Nathalie is archeoloog en werkt al meer dan 20 jaar op het snijvlak van erfgoed en ruimtelijk beleid. Al vanaf 2014 volgt zij de ontwikkeling van de Omgevingswet in relatie tot erfgoed op de voet. Sinds 2016 geeft zij, vaak samen met een collega, cursussen over dit onderwerp.

Dit webinar is voor iedereen in de provincie Overijssel die geïnteresseerd is in het onderwerp. Het wordt aangeboden in samenwerking met het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN). Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel is aanmelden verplicht. Dat kan via onderstaande knop.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers