Webinar ‘Immaterieel erfgoed en de nieuwe Omgevingswet’

Datum: 20 december 2022
Tijd: 19:30 - 21:00 uur
Locatie: Online, link na aanmelding

De Omgevingswet, die naar verwachting op 1 juli 2023 in werking treedt, geeft gemeenten de mogelijkheid om in hun ruimtelijk beleid rekening te houden met immaterieel erfgoed. Maar waar heeft immaterieel erfgoed een relatie met ruimtelijk beleid? En hoe kan dit tijdig ingebracht worden in ruimtelijke processen? Welke rol kunnen erfgoedgemeenschappen hierbij pakken?

In dit webinar op 20 december, georganiseerd door het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) voor erfgoedorganisaties in Overijssel, krijg je een antwoord op al deze vragen. Daarnaast maak je kennis met de inhoud van de Omgevingswet, de daarbij horende regelgeving en leer je de belangrijkste nieuwe termen kennen.  

Het webinar wordt gegeven door Nathalie Vossen. Nathalie is archeoloog en werkt al meer dan 20 jaar op het snijvlak van erfgoed en ruimtelijk beleid. Al vanaf 2014 volgt zij de ontwikkeling van de Omgevingswet in relatie tot erfgoed op de voet. Sinds 2016 geeft zij cursussen over dit onderwerp.

Dit webinar is voor iedereen in de provincie Overijssel die geïnteresseerd is in het onderwerp. Er zijn geen kosten aan verbonden. Aanmelden is wel verplicht en kan via onderstaande knop.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers