Raymond den Boestert van de Vertelacademie

Workshop ‘Beeldend verhalen vertellen’

Datum: 31 oktober 2022
Tijd: 13:30 - 16:00 uur
Locatie: Speelgoedmuseum, Brink 47 in Deventer

Een rondleider, gids, educatiemedewerker of publieksbegeleider die verhalen vertelt, wordt niet snel vergeten. Want een verhalenverteller schildert beelden in de hoofden van de toehoorder. Dat schilderen van beelden versterkt de beleving en maakt dat je als luisteraar even kunt ‘rondwandelen’ in het verhaal van de ander.

Tijdens deze workshop op maandag 31 oktober in het Speelgoedmuseum in Deventer leer je hoe je tijdens je (vrijwilligers)werk als gids of rondleider een ‘beeldend’ verhaal kunt vertellen. De cursus wordt gegeven door Raymond den Boestert. Hij is professioneel verhalenverteller en docent bij de Vertelacademie, de grootste vertelopleiding in Nederland.

Vragen die bij de cursus een rol spelen, zijn:

  • Hoe kan ik mij goed voorbereiden op het vertellen van een verhaal zonder het verhaal uit mijn hoofd te leren?
  • Hoe kan ik een verhaal in beelden vastleggen, zodat ik het zonder al te veel voorbereiding bij een volgende gelegenheid opnieuw kan vertellen?
  • Hoe kan ik de kennis die ik wil overdragen verpakken in een verhaal?

Programma
13.15 uur: inloop met koffie/thee
13.30 uur: Cursus door Raymond den Boestert van de Vertelacademie
16.00 uur: Einde cursus

De cursus is bestemd voor medewerkers en vrijwilligers van erfgoedinstellingen in de provincie Overijssel. Dus ben je rondleider, gids, educatiemedewerker, publieksbegeleider of heb je een andere functie waarin je te maken hebt met verhalen? Doe dan mee!

De inschrijving voor deze workshop is inmiddels gesloten. Aanmelden is niet meer mogelijk. Interesse om deze cursus op een later moment te volgen? Geef dat dan door via info@erfgoedplatformoverijssel.nl.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers