Workshop Erfgoed educatie

Datum: 30 mei 2024 tot 20240530
Tijd: 19:30 - 21:30 uur
Locatie: Memorymuseum Nijverdal, Grotestraat 13

Vraag jij je wel eens af hoe je het onderwijs beter kunt bereiken met jouw erfgoed? Dan is deze workshop ‘Erfgoed educatie’ echt iets voor jou!

De workshops

Willemijn Zwart vertelt in een korte training, hoe organisaties ervoor kunnen zorgen dat hun educatieve aanbod nauw aansluit bij het curriculum van het primair onderwijs. Tijdens deze boeiende workshops krijg je niet alleen waardevolle inzichten over het afstemmen van je educatieve aanbod op het curriculum van het primair onderwijs, maar je gaat ook actief aan de slag om je product te optimaliseren. Leer hoe je je lesmateriaal kunt verbeteren, zodat het naadloos aansluit bij de leerdoelen en behoeften van scholen. Daarnaast ontdek je slimme strategieën om je aanbod effectief te promoten binnen je eigen regio of gemeente. Krijg praktische tips en concrete handvatten om jouw educatieve product succesvol te positioneren.

Praktische informatie

Deze workshop bestaat uit twee avonden: de eerste bijeenkomst is op 3 april, die al is geweest. De tweede volgt op 30 mei. Je kan wél deelnemen aan de tweede workshop als je niet bij de eerste bent geweest. Deze workshop vindt plaats in het Memorymuseum Nijverdal, Grotestraat 13

Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN) in samenwerking met het Erfgoedplatform Overijssel.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers