Workshop Inleiding archiefonderzoek

Datum: 22 november 2023
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Locatie: Collectie Overijssel, Het Klooster 12, 7411 NH Deventer

Heb je altijd al eens dieper in een historisch onderwerp willen duiken, maar weet je niet waar te beginnen met archiefonderzoek? Wat zijn de verschillende bronnen, de mogelijkheden om deze in te zien en hoe kunnen onze collecties je helpen bij het beantwoorden van je vragen? Kom dan naar de workshop ‘Inleiding archiefonderzoek’ van Collectie Overijssel op woensdag 22 november in Deventer.

Tijdens deze workshop geven onze collectiespecialisten uitleg over wat Collectie Overijssel doet en waar de collectie zoal uit bestaat. Ook laten we zien hoe je de catalogus kunt gebruiken, hoe je stukken aanvraagt via onze Snelle Scanservice en wanneer het nodig is om een bezoek te brengen aan onze studiezalen. We bespreken tegen welke moeilijkheden de archiefonderzoeker zoal aanloopt zodat jij goed voorbereid aan je zoektocht kan beginnen. Natuurlijk gaan we daarna aan de slag met jouw eigen onderzoeksvragen, dus neem je laptop mee!

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in archiefonderzoek en naar de geschiedenis van Zwolle, Deventer of Overijssel, voor iedereen die nieuwsgierig is naar een specifiek onderwerp of die gewoon zin heeft om een duik te nemen in de archieven. Het doel van de workshop is om het gebruik van primaire bronnen te stimuleren en de onderzoeksvaardigheden te verbeteren.

Wanneer?

  • Woensdag 22 november van 10.00 – 12.00 uur bij Collectie Overijssel aan het Klooster 12 in Deventer

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers