Workshop Museale objectfotografie – volgeboekt

Datum: 23 februari 2022
Tijd: 13:30 - 16:00 uur
Locatie: Collectie Overijssel, Eikenstraat 20 te Zwolle

Wil jij je museale collectie op een professionele manier op beeld krijgen? Op woensdag 23 februari geeft Joop van Putten van Ruilof Images een workshop Museale objectfotografie.

Tijdens de workshop wordt aandacht besteed aan het fotograferen van zowel tweedimensionale objecten, zoals schilderijen, prenten, tekeningen, als driedimensionale objecten, zoals sculpturen, fossielen, kleding etc. Uiteraard met oog voor bijzondere details.

Er is aandacht voor verlichting (welk en hoeveel licht heb ik nodig) en belichting (wat moeten de instellingen van de camera zijn). Ook uitdagingen als ongewenste reflecties en schaduwen worden behandeld. Verder staat de workshop stil bij het standpunt van de camera, het gebruik van het statief etc.

Uiteraard is er ruim de tijd voor vragen tijdens de workshop. En last but not least: we gaan veel oefenen, dus neem je camera mee!

Deze workshop is bestemd voor leden van historische verenigingen en medewerkers en vrijwilligers van musea, archieven en erfgoedinstellingen in de provincie Overijssel. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar aanmelden is wel verplicht.

Deze workshop is bestemd voor vrijwilligers uit de provincie Overijssel. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar aanmelden is wel verplicht.

Deze workshop is inmiddels volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk. De cursus Objectfotografie wordt herhaald op 13 april 2022 in Enschede. Klik hier om je aan te melden voor die workshop.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers