Workshop Starten met stamboomonderzoek

Datum: 17 oktober 2023
Tijd: 10:00 - 12:00 uur
Locatie: Klaslokaal bij Anno Stadsmuseum Zwolle

Ontdek je Overijsselse roots! Ben je van (deels) Overijsselse afkomst en wil je meer weten over je familiegeschiedenis? Of wil je in het kader van jouw erfgoedproject de basis leren van het doen van genealogisch onderzoek? Schrijf je dan nu in voor de workshop ‘Starten met stamboomonderzoek’ van Collectie Overijssel.

Tijdens deze workshop leer je van de collectiespecialisten van Collectie Overijssel essentiële vaardigheden om een begin te maken met het uitzoeken van je eigen familiestamboom of die van anderen. Je krijgt uitleg over het raadplegen van verschillende genealogische bronnen, het ontcijferen van documenten en hoe je gebruik kunt maken van de beschikbare digitale bronnen. Ook ga he aan de slag met jouw eigen vragen! Met praktische oefeningen laten de medewerkers van Collectie Overijssel zien hoe je sporen van jouw familieverhaal terug kunt vinden en samen kunt brengen in een stamboom.

Let op: om tijdens de workshop een begin te kunnen maken is het belangrijk om een laptop mee te nemen en alvast wat informatie te verzamelen over de familie die je wilt onderzoeken. Achterhaal in ieder geval de volledige naam van een familielid, samen met de geboortedatum vóór 1922, een huwelijksdatum vóór 1947 of een overlijdensdatum vóór 1972.

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor de beginnende genealogisch onderzoeker. Voor de meer gevorderde onderzoeker biedt Collectie Overijssel in 2024 workshops aan die dieper ingaan op specifieke onderwerpen.

Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers