Zomercursus documentaire maken ‘streekeigen landbouw’ 

Datum: 2 juli 2022
uur
Locatie: Landgoed De Horte, Dalfsen

Wil je je deze zomer verdiepen en bekwamen in het vak van documentaire film maken? Meld je dan aan als cursist voor het Minikronieken project ‘Streekeigen Landbouw’ en maak onder professionele begeleiding een film over een boerenbedrijf. De cursus wordt aangeboden door Stichting Landschap Overijssel.

Familiegeschiedenis in een Minikroniek

In het project worden de familiegeschiedenissen van 7 boerenbedrijven verteld en in beeld gebracht in Minikronieken, films van circa 10 minuten. Voor elke film wordt een crew gevormd van 2 cursisten met een professionele filmmaker als coach en regisseur.

De 7 Minikronieken komen op de website van Landschap Overijssel en worden vertoond bij het Provinciehuis van Overijssel. Daarnaast worden ze ingezonden voor het ‘Twents festival van de korte film’ en maken kans om door de vakjury geselecteerd te worden voor vertoning tijdens dat festival, op 6 november 2022.

Cursusinhoud en deelname

Je krijgt 5 zaterdagen training in het maken van documentaires over levensverhalen. Onderdelen zijn: filmen, storytelling, interviewen en monteren. Op 3 andere dagen ga je met je crew op pad om filmopnames te maken. De opnamedagen plan je in met je eigen crew en in overleg met de boerenbedrijven. Het project start op 2 juli. Cursisten betalen geen cursusgeld, maar werken als tegenprestatie mee aan één van de 7 documentairefilms die gemaakt worden.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers