Doe mee aan de Nationale Archeologiedagen!

Op 16, 17 en 18 juni vinden de Nationale Archeologiedagen 2023 plaats. Hét weekend waarin organisaties die zich bezighouden met archeologie hun deuren openen voor publiek. In het hele land zijn allerlei activiteiten te beleven: van lezingen en wandelingen tot festivals en workshops.

Meld jouw activiteit aan!

Wil jij met jouw organisatie helpen om nog meer mensen voor archeologie te interesseren? Open dan jullie deuren tijdens de Archeologiedagen en laat zien hoe leuk archeologie is en welke vondsten er in Overijssel aanwezig zijn. Meld jullie publieksgerichte activiteiten aan via de website van de Nationale Archeologiedagen. Er is van alles mogelijk, denk naast lezingen en excursies ook aan archeologische bakwedstrijden, pub quizzen, maar ook andere out-of-the-box ideeën zijn welkom! Om jullie activiteit aan te melden moet je een account aanmaken op de website.

Op zoek naar inspiratie?

Dit jaar is alweer de achtste editie van de Nationale Archeologiedagen. Kijk hier voor een impressie van de Archeologiedagen 2022.

Voor meer tips, tricks, tools en inspiratie over hoe je met archeologie succesvol het publiek bereikt kun je terecht op de website van Archeologie Leeft! . En om op de hoogte te blijven van nieuws en actualiteiten kun je je aanmelden voor de nieuwsbrief.

Contactpersoon Overijssel

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van jouw activiteit, het aanmelden of heb je een andere vraag? Neem contact op met de contactpersoon voor Overijsselse deelnemers: projectcoördinator Marith Buijser: marith@archeologiedagen.nl , tel. 06-27992726.

Aanmelden kan nog tot uiterlijk 9 juni!

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers