Fonds Cultuurhistorie Zwolle nu online

Vanaf 3 mei staat de nieuwe website van het Fonds Cultuurhistorie Zwolle online. In de zomer van 2022 is dit fonds als nieuwe stichting opgericht. Het fonds komt voort uit overgebleven gelden van het voormalig Stedelijk Museum Zwolle.

Voor Zwollenaren en liefhebbers van de Zwolse cultuurhistorie

Het Fonds Cultuurhistorie Zwolle wil van betekenis zijn voor de Zwolse cultuurhistorie door initiatieven op dit gebied met financiële bijdragen (mede) mogelijk te maken. Projecten die de kennis en het begrip van de Zwolse cultuurhistorie vanuit verschillende perspectieven vergroten en overdragen naar een breed publiek komen in aanmerking.

Website nu online, aanvragen mogelijk

In de afgelopen tijd is volop gewerkt aan het maken van een website. Die website is er nu! Op cultuurhistoriezwolle.nl kom je meer te weten over het Fonds Cultuurhistorie Zwolle en het bestuur.

Via het digitale aanvraagformulier kunnen aanvragen voor een financiële bijdrage worden gedaan. Een aantal particulieren en organisaties wisten het Fonds in de afgelopen maanden al te vinden. Zo draagt het fonds bij aan het jubileumboek van het 150-jarige Toonkunstkoor Caecilia en aan de totstandkoming van een boek over ‘De legende van Voorst’. Interessante, historisch verantwoorde en laagdrempelige initiatieven.

Ben jij Zwollenaar, of houd jij je bezig met de Zwolse cultuurhistorie? Dan kun je nu een aanvraag doen voor financiële ondersteuning van jouw project. Aanmelden voor de eerste aanvraagronde kan t/m 31 mei 2023. Wees er dus snel bij!

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers