Informatiesessies over de subsidieregeling Erfgoed Maken

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft een subsidieregeling voor projecten op het gebied van immaterieel erfgoed, erfgoedvrijwilligers en -educatie. De komende tijd organiseren zij drie informatiesessies om je te helpen bij jouw subsidieaanvraag.

Drie categorieën

De subsidie Erfgoed Maken bestaat uit drie categorieën.

Categorie 1: Verkenning of één ontwikkelstap. Deze subsidie is bedoeld voor kortlopende initiatieven op het gebied van immaterieel erfgoed, erfgoedvrijwilligers of -educatie. Het kan ook een voorstel zijn voor een groter project. Het subsidie bedrag is minimaal €1000 tot maximaal €5000.

Categorie 2: Twee of meer ontwikkelstappen. Deze subsidie bedraagt tussen de €5000 en €25.000 en is bedoeld voor grotere projecten met ten minste twee ontwikkelstappen.

Categorie 3: Vijf of meer ontwikkelstappen. De subsidie is bedoeld voor grote projecten met ten minste vier ontwikkelstappen en bedraagt tussen de €25.000 en €75.000.

Subsidie kan tot en met 31 juli 2024 aangevraagd worden.

Informatiesessies

Om jouw subsidieaanvraag zo gemakkelijk mogelijk te maken organiseert het Fonds voor Cultuurparticipatie drie online informatiesessies over deze subsidieregeling. Je krijgt hier tips en advies om jouw aanvraag zo goed mogelijk te maken. Hoe werkt subsidie aanvragen? Voor wie is deze subsidie geschrikt en hoe stel je jouw aanvraag het beste op? Hierover krijg je in de informatiesessies advies.

De informatiesessies worden gehouden op 13 april, 25 mei en 15 juni van 16:00 tot 17:00. Aanmelden voor deze sessies kan via de website van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers