Hoe bereik je zo veel mogelijk kinderen? Door goede projecten te ontwikkelen die het hun docenten zo makkelijk mogelijk maken. We willen allemaal graag dat scholen ons erfgoed komen bezoeken. Maar het aanbod is zo groot, dat scholen moeten kiezen. Wanneer je aanbod creëert dat aansluit bij de kerndoelen en lesstof kan vervangen, maak je het de docenten makkelijk. De kerndoelen vind je op de website van SLO, stichting leerplan ontwikkeling. Laat je aanbod ook aansluiten bij de Canon van Nederland bij de onderwerpen die op school worden behandeld. En als het mogelijk is, zorg dan ook voor een digitale component binnen je project. Een prachtig Overijssels voorbeeld hiervan is het project Expeditie Vrijheid Dit lesstof vervangende project over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel werd in 2020 ontwikkeld door HCO.

Het Oversticht maakt mooie projecten in Overijssel. Op de website www.erfgoededucatieopmaat.nl vind je een groot aantal voorbeelden.

Op vrijdag 8 oktober 2021 verzorgde educatief ontwerpbureau Komvoor een workshop erfgoededucatie op de Overijsselse Erfgoeddag. Een verslag met daarin enkele handige tips kun je hieronder teruglezen.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers