Een LinkedIn pagina voor je museum of vereniging: wel of niet doen?

LinkedIn is een sociaal platform voor zakelijke relaties. Op LinkedIn kan je een persoonlijke pagina aanmaken en een bedrijfspagina. Een bedrijfspagina beheer je vanuit je persoonlijke pagina. Voordat je dus een bedrijfspagina van je museum of vereniging moet aanmaken, heb je een persoonlijk account nodig.

LinkedIn is het platform waar mensen verhalen delen over vorderingen in hun carrière. Hebben ze promotie gemaakt, zoeken ze een baan of zijn ze een eigen bedrijf begonnen? Dan delen gebruikers dan op LinkedIn.

Als bedrijf kan je dus kiezen voor bedrijfspagina. Maar wat plaats je daarop? Op je LinkedInpagina plaats je informatie over je bedrijf, zoals je contactgegevens. Zo ben je toegankelijk voor externe partijen. Je kan de pagina ook gebruiken om updates over je bedrijf te plaatsen. Of je kan vacatures voor werknemers en vrijwilligers delen. Daarnaast is het een goede manier om (oud-)medewerkers aan je pagina te binden en ze zo op de hoogte te houden van ontwikkelingen. Daarnaast zijn je medewerkers de ambassadeurs, het visitekaartje, van je instelling. Door je medewerkers . Mocht je iets aanbieden of verkopen, dan is daar LinkedIn ook het juiste platform voor.

LinkedIn is een platform voor professionals. De gebruikers zitten op het platform om te lezen over belangrijke updates die invloed kunnen hebben op hun werkende leven. Als bedrijfspagina moet je op die behoefte kunnen aansluiten.

Bovengenoemde informatie leidt tot de volgende overwegingen. Kun jij op het merendeel van de onderstaande vragen ‘ja’ antwoorden, dan is een LinkedIn bedrijfspagina wellicht iets voor jouw museum of vereniging.

  • Wil je een professioneel netwerk opbouwen?
  • Heb je regelmatig vacatures om te delen?
  • Wil jij medewerkers via dit kanaal aan je binden?
  • Bevindt jouw doelgroep zich op LinkedIn?
  • Heb jij een product dat je via LinkedIn aan de man zou willen brengen?
  • Heb je de tijd om een LinkedIn pagina te onderhouden?
  • Heb je genoeg content om op je LinkedIn te delen?

Nog even doorlezen over LinkedIn? Raadpleeg deze websites:

Voorbeelden van musea die op LinkedIn zitten:

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers