Kirsten Paulus, Hillebert Siemensma (één van de geïnterviewden in de podcastserie) en Ronald de Nijs

Luistertip: Podcast ‘Paulus & De Nijs op reis’ door het digitaal erfgoed

Al ruim een jaar lanceert het Netwerk Digitaal Erfgoed tweewekelijks een nieuwe aflevering van de podcastserie ‘Paulus en De Nijs op reis’. In deze podcastserie trekken netwerkredacteur Ronald de Nijs en journalist Kirsten Paulus door Nederland. Ze spreken erfgoedprofessionals met inspirerende verhalen over digitaal erfgoed.

De afleveringen zijn leerzaam en vermakelijk om te luisteren en de achtergrond van de gasten die aan het woord komen, is heel divers. Zo spreken Paulus & De Nijs in aflevering 2 met Elke Scheppers van het Nationaal Baggermuseum over digitalisering in een erfgoedorganisatie die vrijwel geheel steunt op vrijwilligers. In aflevering 8 spreken ze met Vincent Robijn, directeur van Collectie Overijssel, over hun wettelijke archieftaak en de toegankelijkheid van fysieke en digitale collecties. En in aflevering 13 spreken ze af met bioloog en collectiebeheerder Gijs Steur van de Botanische Tuinen van de Universiteit Utrecht. Hij vertelt onder andere over de stappen die aan bod komen om de bijzondere, levende collecties digitaal beschikbaar te stellen voor het publiek.

Nieuwsgierig geworden naar de podcast ‘Paulus & De Nijs op reis’? Luister zelf één van de afleveringen via de website van het NDE of je favoriete podcastapp.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers