Meld je aan voor de Dag voor Overijsselse Erfgoedvrijwilligers bij Zunnewende!

Op 24 juni organiseert Erfgoedplatform Overijssel een Dag voor Overijsselse Erfgoedvrijwilligers tijdens het Zunnewende Festival op 24 juni in Hellendoorn. Een dag om vrijwilligers die zich inzetten voor het behoud en de beleving van erfgoed in Overijssel te waarderen en bedanken.

Het bewust worden overdragen en behouden van ons Overijssels erfgoed kan niet zonder de inzet van de vele erfgoedvrijwilligers. Om jullie als Overijsselse erfgoedvrijwilligers in het zonnetje te zetten organiseert Erfgoedplatform Overijssel een Dag voor Overijsselse Erfgoedvrijwilligers op 24 juni, waarbij je gratis toegang krijgt tot het Zunnewende Festival en mag genieten van een speciaal samengesteld middagprogramma.

Speciaal programma én gratis toegang tot het Zunnewendefestival

Tijdens deze dag krijg je niet alleen gelegenheid om andere erfgoedvrijwilligers uit Overijssel te ontmoeten en kennis te maken met het Erfgoedplatform Overijssel. In onze tent is ook een leuke en interessante lezing van dialectoloog Harrie Scholtmeijer over de geschiedenis van het Nedersaksisch, een introductie op het Zunnewende festival door organisator Albert Bartelds en livemuziek.

Na dit plenaire deel nodigen we je uit om de uitgebreide erfgoed- en ambachtenmarkt te bezoeken en de documentaire Ons riet, over de rietcultuur in Overijssel te bekijken. Ben je meer van wat extra spanning? Speel dan de enige echte Bommen Berend Escaperoom! En last but not least: geniet van al het moois dat het sfeervolle Zunnewende Festival te bieden heeft.

Wacht niet te lang!

We kunnen een vaststaand aantal kaarten weggeven, dus wacht niet te lang en meld je zo snel mogelijk aan!

Doe mee met de erfgoed- en ambachtenmarkt!

Lijkt het jou als erfgoedorganisatie of – vrijwilliger leuk om jouw ambacht, product of historische activiteit in de spotlight te zetten tijdens het Zunnewendefestival? Neem dan contact op met projectcoördinator en erfgoedcoach Marjanne Foppen door een mailtje te sturen.

Deze bijeenkomst word mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en het Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP): als onderdeel van ‘Online ontmoeten en ontwikkelen’, een project ter ondersteuning van erfgoedvrijwilligers in interprovinciaal verband.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers