Meld jouw scriptie aan voor de Nederlandse Tuinenstichting scriptieprijs 2024

Heb jij een scriptie geschreven over tuinen, parken of groenvoorzieningen en landschap van cultuurhistorische waarde? Meld dan nu je scriptie aan voor de Nederlandse Tuinenstichting scriptieprijs 2024 en maak kans op €1500! De Nederlandse Tuinenstichting heeft deze tweejaarlijkse prijs in het leven geroepen voor de beste afstudeerscriptie of het beste adstudeerontwerp waarin groen erfgoed een belangrijke rol speelt.

Beoordeling

Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen aan de hand van enkele selectiecriteria, waaronder inhoud en originaliteit, praktische toepasbaarheid, betekenis voor het werkterrein van het groene erfgoed, relatie met de Nederlandse Tuinenstichting, argumentatie en toegankelijkheid, en verhouding tussen (ondersteunend) beeld en geschreven woord. Deze jury bestaat in 2024 uit:

  • Johan Carel Bierens de Haan: o.a. voorzitter van Tuinhistorisch Genootschap Cascade;
  • Joost Emmerik: tuin- en landschapsarchitect en hoofd van de masteropleiding Landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst Amsterdam;
  • Heilien Tonckens: groenontwerper, tuin- en landschapsadviseur;
  • Anne Wolff: docent Tuingeschiedenis en ontworpen Landschapsgeschiedenis en projectleider Kenniscentrum Landschap (RUG).

Om voor de prijs in aanmerking te kunnen komen, moet je zijn afgestudeerd aan een Nederlandse universiteit of hbo-opleiding. Daarnaast moet de scriptie of het ontwerp in het Nederlands of Engels zijn geschreven en een samenvatting hebben van maximaal 1.500 woorden. Bij je inzending schrijf je bovendien een brief waarin je motiveert waarom de scriptie van belang is voor het werkterrein van de Nederlandse Tuinenstichting.

Thema: groen erfgoed

Uiteraard moeten de inzendingen ook voldoen aan het thema ‘groen erfgoed’. Dat betekent dat de scriptie gaat over tuinen, parken, openbare groenvoorzieningen en landschappen die van cultuurhistorische waarde en van maatschappelijke betekenis zijn door bijvoorbeeld hun architectuur, vormgeving, inrichting of beplanting, dan wel over de ontwerpers of beheerders daarvan.

Deadline 1 maart 2024

Wil je meedingen naar de tweede NTs-scriptieprijs?

Lever dan je scriptie of ontwerp uiterlijk 1 maart 2024 digitaal in bij het bureau van de Nederlandse Tuinenstichting via info@tuinenstichting.nl. De prijsuitreiking vindt plaats in juni 2024.

Het reglement van de prijs is te vinden op www.tuinenstichting.nl/reglement-nts-scriptieprijs/.

Vragen over de NTs-scriptieprijs kan je sturen naar info@tuinenstichting.nl of je kunt contact opnemen met de secretaris van het bestuur via tel. 06-46547307.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers