Nieuwe online training Publieksarcheologie

Archeologie verbindt ons met de mensen die voor ons op een bepaalde plek hebben gewoond en geleefd. Publieksarcheologen zorgt ervoor dat iedereen kan kennis maken met onze materiële geschiedenis aan de hand van vondsten en opgravingen. Vind jij het leuk om te ontdekken hoe verrassend, veelzijdig en verbindend publieksarcheologie is? Leer je Erfgoed heeft een nieuwe online module ontwikkeld over dit onderwerp. De cursus bestaat uit 6 hoofdstukken en is gratis online te volgen.

Publieksarcheologie

In de online training leer je hoe breed het terrein van publieksarcheologie is. Je gaat het herkennen in je eigen omgeving en ontdekt welke functies het kan hebben in onze samenleving. Ook krijg je een idee hoe zelf initiatief kunt nemen als ‘publieksarcheoloog’ en wat daarbij komt kijken.

Leer je erfgoed

De online cursus Publieksarcheologie is ontwikkeld door Leer je Erfgoed, een e-learningplatform voor iedereen die actief is in de erfgoedsector. Of je nu zelf vrijwilliger bent, met vrijwilligers werkt, of in het bestuur van een stichting zit: soms loop je tegen iets aan en zie je door het bomen het bos niet meer. De modules van Leer je Erfgoed kunnen in die gevallen ondersteunen. Erfgoedvrijwilliger.nl, ErfgoedAcademie, en de Overleg Provinciale Erfgoedinstellingen Nederland (OPEN) bieden via Leer je Erfgoed cursussen aan.

De online modules van Leer je Erfgoed zijn gratis te volgen en duren ongeveer 30 minuten.

Let op, je moet je eerst even registreren om in te kunnen loggen, dat kan via de website van Leer Je Erfgoed.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers