De finalisten van de Erfgoedvrijwilligersprijs 2021, waaronder de wagenbouwers van het bloemencorso uit Sint Jansklooster

Nomineer een vrijwilligersteam voor de Erfgoedvrijwilligersprijs

Tot en met 20 september kunnen vrijwilligersteams worden genomineerd voor de nationale Erfgoedvrijwilligersprijs 2022. De Erfgoedvrijwilligersprijs wordt in 2022 voor de derde keer uitgereikt aan het vrijwilligersteam dat zich uitzonderlijk heeft ingezet voor het (immaterieel) cultureel erfgoed van Nederland. Stichting Nederland Monumentenland organiseert de prijs.

Prijs voor vrijwilligers

In de erfgoedsector zijn het veelal vrijwilligersgroepen die zich inzetten voor het behoud, het onderhoud en de ontsluiting van ons (immaterieel) cultureel erfgoed. Teams van vrijwilligers die zich zo inzetten verdienen een prijs. Het Ministerie van OCW heeft voor deze vrijwilligersgroepen een prijs in het leven geroepen: de Erfgoedvrijwilligersprijs.

Nomineren

Tot en met 20 september staat het nominatieformulier open om een vrijwilligersteam aan te melden voor de Erfgoedvrijwilligersprijs. Vorig jaar behaalde de wagenbouwers­groepen van het bloemencorso in het Overijsselse Sint Jansklooster de finale van de Erfgoedvrijwilligersprijs.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers