Opnieuw ondersteuning voor bestaande, kleinere culturele evenementen in Overijssel (TENDER)

Als organisator van een cultureel evenement in Overijssel kun je weer subsidie aanvragen voor 2024. Provincie Overijssel opent het subsidieloket tot en met 3 november. Het gaat om een eenmalige subsidie met een maximum bijdrage van €10.000 per evenement.

Welke evenementen vallen onder de regeling?

Je kunt subsidie aanvragen voor bestaande bijzondere, kleinere cultuur- of sportevenementen in Overijssel. Bestaand betekent dat het evenement in elk geval al één keer is georganiseerd in Overijssel. Je vraagt de subsidie aan voor de voorbereiding en uitvoering van het evenement die gehouden wordt in 2024.

Genieten van cultuur en sport dichtbij huis

Gedeputeerde Tijs de Bree licht toe: “We hebben voor het komend jaar weer een budget van €187.500 beschikbaar (…) We willen iedereen de mogelijkheid blijven bieden om te genieten van cultuur en sport dichtbij huis. Het zorgt voor ontspanning, inspiratie en verbinding met de (eigen) omgeving.”

Hoe gaat de aanvraag in zijn werk?

Je kunt aanvragen via het digitaal aanvraagformulier. De aanvraag wordt afgehandeld middels de tendersystematiek. Dit betekent dat alleen aanvragen die op de sluitingsdatum compleet zijn worden vergeleken en beoordeeld op basis van de wegingscriteria.

Zoek hieronder naar handige tips voor vrijwilligers